Izdelkov: 0

Pravilnik o piškotkih

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo piškotke. Piškotki so kratke besedilne datoteke, ki jih spletno mesto pošlje vašemu brskalniku, in so bistveni za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Uporabljajo se za primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev ter za razumevanje, kako uporabljate našo stran. Ti nam posredujejo podatke, ki nam pomagajo narediti vaš prihodnji obisk bolj prijeten in učinkovit.

Piškotki niso nujni, vendar lahko bistveno izboljšajo vašo izkušnjo na spletni strani. Uporabljamo jih izključno za analizo obiskanosti spletnega mesta, s čimer omogočamo spletnemu strežniku, da prepozna vaš računalnik.

Če ne želite uporabljati piškotkov, lahko nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Upoštevajte, da se z uporabo naše spletne strani strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Če se s tem ne strinjate, lahko spremenite nastavitve v svojem brskalniku ali preprosto ne nadaljujete z obiskom naše strani.

Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu obiščite www.aboutcookies.org.

Vrste piškotkov

Piškotki so datoteke, ki jih med vašim obiskom spletne strani le-ta ustvari in vanje shrani podatke. Tako vam je ob naslednjem obisku zagotovljeno mnogo lažje in hitrejše brskanje po strani.

Ločimo naslednje piškotke:
  • Obvezni piškotki: Ti piškotki so nujni za navigacijo po spletni strani in uporabo njenih funkcij, kot je dostop do varnih območij. Brez njih ni mogoče zagotoviti zahtevanih storitev, kot je obrazec za kontakt.
  • Izvedbeni piškotki: Zbirajo informacije o uporabi spletne strani, na primer najpogosteje obiskane strani, in o napakah na strani. Ne identificirajo uporabnika; informacije so anonimne in se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.
  • Funkcionalni piškotki: Omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti, kot so uporabniško ime, jezik ali regija, in ponujajo izboljšane, bolj osebne možnosti. So koristni za zagotavljanje zahtevanih storitev, kot so ogled videoposnetkov ali komentarji na blogu. Informacije, ki jih zbirajo, so anonimne.
  • Začasni (sejni) piškotki: Ustvarjeni začasno med brskanjem, shranjeni v začasnem pomnilniku in izbrisani ob zaprtju brskalnika. Ne zbirajo informacij od uporabnikov.
  • Trajni piškotki: Ostanejo na vaši napravi in so aktivirani ob vsakem obisku spletne strani.
Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani po prejemu obvestila o piškotkih se strinjate z namestitvijo teh vrst piškotkov na vašo napravo.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka Trajanje Namen
phpsessid trajanje seje omogoča delovanje spletne strani
obvestilo_da trajanja seje skrije obvestilo na uvodni strani
remember do odjave (1 leto) samodejna prijava ob naslednjem obisku
cookie_da 1 leto zapomni si, če je obiskovalec sprejel piškotke ali ne
statistika 1 leto zapomni si, če je obiskovalec privolil v piškotke za merjenje statistike
_fbp 3 mesece Facebook piškotek za sledenje oglaševanju
_ga 2 leti Google Analytics - za razlikovanje med uporabniki
_gid 1 dan Google Analytics - za sledenje dogodkom na spletnem mestu
  1.  
  2. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete tukaj.

Onemogočenje piškotkov

V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli izklopite, vendar vam to odsvetujemo. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

PREDIKAT E-NOVICE

Čakajo vas strokovno / izobraževalni članki in akcijska ponudba izdelkov.
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×