Izdelkov: 0

Zastirne folijeFolija črna biorazgradljiva Ecopac 2,2 m x 0,018 mm x 50 t.m.

ECOPAC zastirne folije so narejene iz biorazgradjivih termoplastičnih materialov na bazi koruze. (Novamont Mater-Bi®) Omogočajo zdrav in učinkovit način zastiranja, posebej primerne so za ekološke pridelovalce zelenjave.

ECOPAC folije lahko po koncu uporabe enostavno zadelamo v tla, s čimer zmanjšamo strošek odstranjevanja in uničenja folije. Uporabne karakteristike (popolna biorazgradnja in odsotnost fitotoksičnih stranskih produktov) so bile uspešno testirane v evropskem raziskovalnem projektu BIOPLASTICS. Pomembno opozorilo: obstojnost ECOPAC folije je odvisna od sestave tal, vlage in ostalih vremenskih razmer.

Priprava tal

ECOPAC biorazgradljiva zastirna folija, narejena iz organskega osnovnega materiala zahteva poseben pristop in posebno pozornost pri uporabi.

Priprava tal je osnovna operacija in zelo pomemben faktor pri uporabi biorazgradljive folije Ecopac. Pravilna priprava tal ohrani vse dobre lastnosti folije. Tla, ki bodo prekrita s folijo, morajo biti dobro obdelana, brez kamnov in ostankov prejšnjih pridelkov na površini, ki lahko poškodujejo folijo. 

Ne polagajte te folije takoj po gnojenju z organskimi gnojili. S tem preprečite takojšen začetek biorazgradnje zaradi visoke vsebnosti mikroorganizmov.

Polaganje folijePolaganje lahko opravite z enako opremo kot pri uporabi folije iz polietilena. Med polaganjem poskrbite, da bo folija nekoliko manj napeta, da se prepreči poškodbe folije. Po nekaj urah ali naslednji dan se bo folija lepo prilagodila terenu. Priporoča se tudi, da polagate folijo v hladnejšem delu dneva. 

Obstojnost folije EcopacObstojnost folije Ecopac je odvisna od okoljskih dejavnikov na polju in ne samo od prisotnosti mikroorganizmov in njihove aktivnosti. Sonce in voda tudi močno vplivata na obstojnost.
Debelina folije je odvisna od strukture tal, opreme, rastlin, temperature, osončenja...
Obstojnost je podana le kot osnova, proizvajalec in prodajalec folije pa ne moreta biti odgovorna, če se folija razgradi prej ali pozneje od pričakovanj.

Ukrepi ob koncu sezoneNa koncu sezone je treba zemljo preorati skupaj z ostanki folije. Na ta način se biorazgradnja folije še pospeši.

Mikroorganizmi v tleh so odgovorni za biorazgradnjo folije ECOPAC, in folija, ki ne bo podorana, ne bo razgrajena istočasno kot tista, ki bo podorana.

Skladiščenje folije ECOPACRole folije morajo biti vedno skladiščene v njihovi originalni embalaži in ne smejo biti v stiku z vodo in stran od vira svetlobe ali toplote.
Šifra: TP-ZF-102
Enota: rola
Rok dobave: 2-7 delovnih dni
Cena za rola
30,50 €z DDV

30,50 €

Brezplačna poštnina pri nakupu nad 400 €

Kupujete večjo količino izdelka?

Če želite kupiti večjo količino izdelka vam lahko pipravimo posebno ponudbo.

ŽELIM POSEBNO PONUDBO

Vas zanima več o izdelku?

Za vse nejasnosti smo na voljo na telefonski številki 07 477 85 08 ali e-naslovu info@predikat.si.

POŠLJI VPRAŠANJE
×

Imate vprašanja?

Tukaj smo, da odgovorimo na vsa  vaša vprašanja.
Lahko nas pokličete na 07 477 85 08 ali izpolnite spodnji obrazec.
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Ponudba za večjo količino

Če želite kupiti večjo količino izdelka izpolnite spodnji obrazec in posali vam bomo ponudbo.

PREDIKAT E-NOVICE

Čakajo vas strokovno / izobraževalni članki in akcijska ponudba izdelkov.
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×