Izdelkov: 0

Tehnike pametne pridelave hrane

Sedem ukrepov pri pridelavi zelenjave, sadja, jagodičja, sedem takoj uporabnih odgovorov na probleme, ki bodo hitro izboljšali stanje vaših posevkov in nasadov.
       
Vaša pot do boljših pridelkov in boljšega zdravstvenega stanja vaših rastlin se je ravnokar precej skrajšala.
Za vas bomo opisali sedem ukrepov, ki jih boste lahko takoj uvedli v vašo pridelavo hrane in s tem na pameten način povečali kvaliteto vaših pridelkov.
 
Ukrepi in tehnike, ki jih predstavljamo, so preverjeni, saj jih že dolgo uporabljamo mi, kot tudi naše stranke.

Z uporabo vsake od njih si boste bistveno olajšali pot do kvalitetnega in zdravega pridelka na svojem vrtu ali na večji pridelovalni enoti.

Z naročilom na naše spletne novice boste na vaš elektronski naslov vsak teden (v glavni sezoni tudi bolj pogosto) dobili konkretne nasvete, ki bodo sezonsko vezani na določen problem. S tem si boste bistveno izboljšali vaš nivo osnovnega razumevanja posameznih tehnoloških ukrepov, katere uporabljajo tudi najpomembnejši profesionalni pridelovalci.


Šli bomo čez celotno sezono, od zgodnje pomladi do pozne jeseni, celo še naprej v zimski čas, ko se narava umiri, spretni pridelovalci pa lahko delate naprej in uživate sadove vašega dela tudi pozimi.

Obdelali bomo naslednje teme:

 • ZAŠČITA PRED MRAZOM
  S katerimi ukrepi in materiali lahko rešite rastline pred spomladansko pozebo in jesenskim mrazom?
  Je to plastenjak, so to koprene, je to ogrevanje? Kakšno ogrevanje? Se splača ogrevati rastlinjake, da zaščitimo pridelke ali gremo pozimi raje v trgovino po zelenjavo? Vsak od načinov je uporaben, potrebno je le vedeti, kaj v danem trenutku rastlinam najbolj koristi ter je karseda ekonomično.
 • ZAŠČITA PRED DEŽJEM
  Kako narediti pravilen dežnik nad rastlinami, da se bo rastlina počutila dobro tudi pod streho? Ne sme ji biti prevroče, mora biti primerno osvetljena, prezračevanje mora delovati...
 • ZAŠČITA PRED TOČO
  Kako postaviti armaturo nad vrtom, da bo solata spodaj zaščitena, ter da se obenem še da prosto gibati spodaj? Kako gosto protitočno mrežo naj uporabim? Enkrat ali dvakrat pleteno, zeleno, črno? Lahko položim mrežo direktno na rastline?
 • ZAŠČITA PRED INSEKTI
  Ali lahko škodljivce preženemo tudi brez uporabe kemičnih sredstev ter s tem dodatnega zastrupljanja okolja, naših rastlin in posledično pridelkov? Katerim zakonitostim moramo zadostiti, da bo mehanska zaščita pred škodljivci delovala? Kako gosta mora biti protiinsektna mreža za posameznega škodljivca?
 • ZAŠČITA PRED SONCEM
  Zakaj je sonce pri pridelavi hrane obvezno, poleg tega pa tudi škodljivo, če ga je preveč. Kako z izbiro pravih senčilnih mrež, z uporabo pravih folij za vaše rastline zmanjšati nevarnost sončnih ožigov in znižati temperaturo v plastenjaku?
 • NAMAKANJE
  Kako z uporabo kapljičnih namakalnih sistemov rešiti vaše rastline pred žejo? Kdaj namakati, koliko namakati, od kod potegniti osnovni vod? Je vsaka voda dobra? Kako urediti regulacijo tlaka pri namakanju? Je potrebno instalirati filter in kakšen naj bo?
 • PLEVELI
  Kolikokrat sem si že rekla, da bom naslednjo sezono prav zares uporabila zastirno folijo, preden bom posadila nove paradižnike? Kaj je pomembno pri izbiri prave zastirke, koliko časa je obstojna, ali uporaba tkanin negativno vpliva na tla? 
Na vsa ta vprašanja boste pravočasno, še preden bo do problema sploh prišlo, dobili brezplačne odgovore na vaš elektronski naslov.

Na koncu sezone se boste lahko pohvalili, da ste naredili letnik izobraževanja pametnega pridelovanja hrane, namesto zaključnega izpita bo pa polna kašča okusnih, zdravih  domačih pridelkov.

PREDIKAT E-NOVICE

Čakajo vas strokovno / izobraževalni članki in akcijska ponudba izdelkov.
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×