Izdelkov: 0

Pred sezono jagod 2020

Spoštovani pridelovalci,

kot večina drugih podjetij, se tudi pri nas zavedamo, da smo skupaj z vami v času razglasitve izrednih razmer zaradi epidemije odgovorni, da skrbimo zase in za vse okoli nas.
Zaradi navedenega smo poskrbeli za določene varnostne ukrepe v podjetju, kamor sodi tudi omejen način prevzema blaga pri nas, pri čemer se vam moram zahvaliti za pozitiven odziv in sodelovanje.
Obenem zagotavljamo, da vi, kot pridelovalci hrane, ne občutite pomanjkanja osnovnih repromaterialov, ki so potrebni za zagon pridelave in vzdrževanje vaših posevkov in nasadov. Skupaj z našimi dobavitelji se kljub težavam v proizvodnji in še posebej v logistiki trudimo čim bolj normalno zagotavljati sezonsko potrebne materiale, saj se zavedamo, da naravni ciklus ne sprašuje po nastalih okoliščinah.
 
V teh dneh so pogosto omenjeni samooskrba, prehranska varnost, zaloge hrane in podobno.
Nezadržno se približuje sezona domačih jagod. Obiranje jagod bo eno prvih večjih opravil, kjer bo potrebno mnogo pridnih rok, da bodo obrale rdeče plodove. Dozorevanje plodov pa se ne bo oziralo na ukrepe omejitve gibanja ter prehodov državnih in lokalnih mej.
Predlagam, da se kot pridelovalci pripravite na sezonsko delo na poljih, v rastlinjakih in trajnih nasadih tako, da boste dosledno upoštevali odrejene varnostne in zaščitne ukrepe. S tem boste lažje uspeli doseči izjeme pri pridobivanju soglasij za prihod sezonske delovne sile. Na ta način bodo vaši pridelki lahko pobrani in bodo lahko pravočasno in v pravi zrelosti prišli na trgovske police.
 
Po drugi strani pa bo treba pod določenimi varnostnimi okrepi omogočiti tudi prodajo domačih pridelkov na kmetiji in na tržnicah. Če bo to onemogočeno, se bo nivo samooskrbe še dodatno znižal, manjši pridelovalci, ki so odvisni od lokalne prodaje pa bodo prenehali s pridelavo. S tem se bo še dodatno zmanjšalo število pridelovalcev. Tudi obljubljena državna pomoč verjetno tega ne bo zaustavila. Ali si to želimo?   
 
Želim vam, da z upoštevanjem varnostnih priporočil in malo treznega premisleka dobro prebrodite obiralno sezono, za katero ste delali celo leto.
 
Pozdrav,
Peter Molan, Predikat d.o.o. 
 

Imate vprašanja?

Tukaj smo, da odgovorimo na vsa  vaša vprašanja.
Lahko nas pokličete na 07 477 85 08 ali izpolnite spodnji obrazec.
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×