SI  HR
  +386 7 477 85 08

  PRIZE in ARABELLA – novi mesečni sorti

  Objavljeno: 17.02.2020

  Prize in Arabella – novi mesečni sorti, ki bosta letos spomladi na razpolago v poskusne namene.

  Namen uvajanja je poiskati sorto, ki bi lahko v prihodnosti uspešno zamenjala standardno, a že precej staro  sorto Capri.

  Capri je že več let med mesečnimi sortami pri naših večjih pridelovalcih jagod najbolj razširjena sorta zaradi svojih pozitivnih lastnosti, kot so okus,  svetla barva, obstojnost plodov, odpornost na bolezni. Na trg pa prihaja vsako leto morje novih sort, ki vsaka po svoje opozarjajo na sebe.

  Sorti Prize in Arabella pridobivata na veljavi po Evropi, pri nas pa bosta na razpolago za sajenje v sgodnjespomladanskem terminu.

  Prize je sorta z visokim rodnim potencialom, medtem ko je Arabella sorta z odličnim okusom ter nekoliko nižjim pridelkom. Obe sorti imata po podatkih lastnika atraktivne plodove z dobro obstojnostjo.

  Frigo sadike se priporoča posaditi čimprej spomladi, odstraniti prvi in mogoče še drugi cvetni pecelj ter na ta način priti s plodovi na trg takoj ali kmalu po koncu glavne jagodne sezone. Sezona obiranja lahko s prekinitvami traja vse do zime. Tako kot na splošno tudi za ti dve sorti velja, da se priporoča sajenje v zaščitenem prostoru.

  Zainteresirani pridelovalci se lahko obrnete na naše kontaktne naslove in rezervirate poskusne količine sort Prize in Arabella.
  © 2020 predikat.si